De Witte slaat mea culpa: Daar moeten wij lessen uit trekken

  De Witte slaat mea culpa: "Daar moeten wij lessen uit trekken"

  Gepubliceerd: vrijdag 12 januari 2018 om 12:45vr 12-01-2018 om 12:45

  AA Gent wil zich de laatste jaren steeds meer meten met Anderlecht en Club Brugge. Daar horen ook grotere transfersommen bij, maar daar heeft Gent zich deze zomer aan mispakt. Dat weet ook voorzitter Ivan De Witte.

  Mamadou Sylla, Franko Andrijasevic en Damien Marcq kostten ongeveer tien miljoen euro, maar echt beter is de ploeg niet geworden van die investeringen. Marcq is zelfs al terug weg, naar Zulte Waregem. In Het Laatste Nieuws geeft De Witte aan dat Gent zich vooral bij de transfer van Andrijasevic op kosten liet jagen.

  "Waarschijnlijk wel, hé. Als twee of drie mensen hetzelfde huis willen, kan het zijn dat je een beetje boven de prijs gaat. Ik heb dat al meegemaakt, ook in business. Maar ik heb daar nooit spijt van gehad. Je wéét dat je boven  de prijs gaat, je moet alleen zeker weten dat je dat aankan. Maar dit zal geen pijnlijke vlek in onze budgettaire situatie zijn", verzekert hij.

  De Witte sluit echter niet uit dat het clubrecord binnenkort weer verbroken wordt. "We moeten daar onze lessen uit trekken, maar we moeten ook niet zeggen dat we dat nooit meer gaan doen. We gáán dat nog doen, maar met meer omzichtigheid."

  Nog niet afschrijven
  De Witte denkt bovendien dat we het laatste van Andrijasevic niet hebben gezien. "Het is veel te vroeg om Andrijasevic te beoordelen, want die jongen is van blessure naar blessure gegaan. Ik ben ervan overtuigd dat je niet de beste speler van het jaar kan zijn in Kroatië om dan achteraf van geen waarde te zijn. Dat bestaat niet. Laat hem nu maar de tijd nemen om er helemaal bovenop te komen."

  Plaats een reactie

  VeeDeeVee +16263
  vrijdag 12 januari 2018 om 13:31
  Je moet eerst het eerste van iemand zien, vooraleer het laatste ervan kan zien natuurlijk.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws