UPDATE: 'Preud'homme hoog op lijstje Bordeaux, Club kan moeilijk doen'

UPDATE: 'Preud'homme hoog op lijstje Bordeaux, Club kan moeilijk doen'

13-01-2018 21:37
10

Michel Preud'homme is bezig aan een sabbatjaar na zijn periode bij Club Brugge. De succescoach heeft al heel wat aanbiedingen afgeslagen, maar de perfecte opportuniteit komt misschien langs.

In het verleden wilde Bordeaux al in zee gaan met Preud'homme. Zowel in 2014 als in 2016 werd hij gelinkt aan die club. Geen van beide keren ging het door, maar volgens Le Parisien zou Bordeaux nu een derde keer proberen. Preud'homme is een vrije trainer en bovendien woont hij nu al in Bordeaux. Mooie omstandigheden dus om hem binnen te halen.

Momenteel heeft Bordeaux wel nog een trainer, met name Jocelyn Gourvennec. Momenteel staat de Zuid-Franse club echter maar op een vijftiende plaats. Als er zaterdag ook niet gewonnen wordt van Troyes krijgt Gourvennec hoogstwaarschijnlijk zijn ontslag. Preud'homme staan dan op het lijstje met mogelijke opvolgers.

Update 13/01 21:37 uur: Preud'homme is nu stilaan één van de topkandidaten geworden bij Bordeaux. Le Soir meldt dat het bestuur van de Franse club zelfs al contact zou opgenomen hebben met de entourage van de coach.

Het is echter nog onduidelijk of de club de trainer ook kan betalen. Er is niet alleen het salaris van Preud'homme, maar er is ook nog een afkoopsom. Officieel ligt de trainer namelijk nog onder contract bij Club Brugge. Er zal dus met Club onderhandeld moeten worden vooraleer Preud'homme bij Bordeaux aan de slag kan gaan.