Heeft Antwerp een nieuw goudhaantje? 'Dé verrassing van de winterstage'

Heeft Antwerp een nieuw goudhaantje? 'Dé verrassing van de winterstage'

12-01-2018 11:00
1

Antwerp is ondertussen al terug van de winterstage, maar Het Nieuwsblad maakt nog een laatste balans op. Wat blijkt: de wintertransfer van wie het minst werd verwacht staat het verst.

De twintigjarige Egor Nazaryna lijkt nu al een schot in de roos. "Hij was de verrassing van de week. Hij werd bij FC Dnipro weggehaald als wissel voor de toekomst, maar manifesteert zich heel goed op stage. Wat de Oekraïener op de trainingen toonde, was al mooi. Nu liet hij ook in de twee oefenwedstrijden zien hoe goed hij is. Tegen het Duitse Heidenheim speelde hij in een aanvallende rol op het middenveld, gisteren was hij de man voor de verdediging.

"Nazaryna is een enorm goede voetballer. Hij zegt zelf dat hij het beste is voor de verdediging, maar met zijn voetballende kwaliteiten kan hij op elke positie in het middenveld uit de voeten. Nazaryna heeft een zuivere balbehandeling, een goede pass en lijkt ook een uitstekende mentaliteit te hebben. Tegen Torrevieja bekroonde hij zijn prestatie met een doelpunt."

Een andere nieuwkomer, Jonathan Pitroipa, heeft nog een werkpunt. "Pitroipa is snel en dribbelvaardig. Alleen toonde hij ook iets wat Laszlo Bölöni minder graag ziet: bij balverlies was hij niet de man die gretig mee verdedigde. Dat Antwerp na de rust tegen Heidenheim drie goals slikte, had mede te maken met het feit dat Pitroipa, Ardaiz en Jaadi hun verdedigende taken verwaarloosden. Daar zal hij toch aan moeten werken als Pitroipa bij trainer Bölöni in de bovenste schuif wil komen te liggen."

Sneltrein Habran
De nieuwe flankspeler Romain Habran maakte ook indruk. "Habran zal dit seizoen nog verschillende vleugelbacks doen zweten. De flankaanvaller werd tijdens de oefenwedstrijden op beide flanken uitgespeeld. Wat meteen opvalt, is zijn ongelooflijke snelheid. Zelfs met de bal aan de voet liep het jeugdproduct van Paris Saint-Germain er af en toe zijn rechtstreekse tegenstander."

"Naast zijn snelheid is ook de traptechniek van Habran een pluspunt. Toen er in het begin van de week werd getraind op rechtstreekse vrijschoppen van net buiten de zestien, waren er twee spelers die indruk maakten: de linksvoetige Geoffry Hairemans en de rechtsvoetige Romain Habran."