Als er één ploeg op Club Brugge kan komen winnen, dan zijn zij het

"Als er één ploeg op Club Brugge kan komen winnen, dan zijn zij het"

12-01-2018 10:45
5

Club Brugge lijkt momenteel onverslaanbaar in eigen huis, het legde daar tot dusver een perfect parcours af als we het Europese toneel niet meerekenen. Op 16 januari ontvangt het Sporting Charleroi in de Croky Cup. Volgens Karel Geraerts zijn de Henegouwers niet kansloos.

Geraerts heeft gespeeld bij beide teams. Hij kijkt dan ook uit naar die wedstrijd van komende dinsdag. "Brugge zal de bal krijgen en Charleroi zal een goed blok neerpoten. Mazzu krijgt regelmatig het etiket opgekleefd een verdedigende coach te zijn, maar ik herinner me dat hij alleen maar wilde aanvallen. Daarvoor moet je echter eerst een goede organisatie neerzetten. Mazzu is heel los in de omgang met zijn spelers, maar eens op het trainingsveld kan hij ook heel kritisch zijn", vertelt hij in Krant Van West-Vaanderen.

Mazzu zou volgens Geraerts het tegengif voor Ivan Leko kunnen zijn. "Ook hij brengt – net als Leko – die grinta op zijn spelers over en kijk hoe ver je daarmee kunt komen. Club is – zeker gezien de thuisreputatie – de grote favoriet, maar let op voor de Zebra’s. Ze zijn fysiek heel sterk en als er een ploeg in Brugge kan winnen, dan is het wel Charleroi."