Trebel doet opmerkelijke onthulling over ploegmaat: Hij is Standard-supporter

Trebel doet opmerkelijke onthulling over ploegmaat: "Hij is Standard-supporter"

12-01-2018 08:45
5

Adrien Trebel maakt dit seizoen heel wat indruk bij Anderlecht. Ondanks de mindere teamprestaties is de Fransman telkens een voortrekker in het elftal van Hein Vanhaezebrouck. Ook het publiek is wild van hem. Straf toch wel, aangezien Trebel vorig jaar overkwam van aartsrivaal Standard.

De middenvelder van paars-wit voelde zich meteen op zijn gemak in het Astridpark, ondanks zijn Standard-verleden. "Een jaar geleden ben ik hier erg goed ontvangen. Zelfs jongens als Dendoncker en Tielemans zeiden toen dat Anderlecht een speler zoals ik nodig had. Iedereen zegt ook vaak dat wintertransfers gedoemd zijn om te mislukken, maar dat is nonsens."

Volgens de Fransman zorgt zijn passie en gedrevenheid ervoor dat het Anderlechtpubliek hem meteen in de armen sloot. "Het is een kwestie van mentaliteit. Wie doet wat hij moet doen, slaagt. Als ze mij hier zeggen: Loop, dan loop ik. Zeggen ze: Spring, dan spring ik. Dat wordt geapprecieerd", gaat Trebel verder in Het Nieuwsblad.

Sale Rouge
Slechts één iemand verwijst steeds naar zijn passage bij Standard, namelijk Frank Boeckx. "Hij noemt me 'Sale Rouge' sinds ik vorige winter Standard verruilde voor Anderlecht. Daarbij moet wel vermeld worden dat Boeckx Standard-supporter was toen hij klein was", besluit de linkspoot met een knipoog.