Coucke spreekt zich uit over zijn inmenging bij de transfers van Anderlecht

Coucke spreekt zich uit over zijn inmenging bij de transfers van Anderlecht

12-01-2018 08:00
3

Marc Coucke neemt op 1 maart de fakkel over van Roger Vanden Stock als voorzitter van RSC Anderlecht. Tot dan blijft de flamboyante zakenman de grote baas van KV Oostende. Officieel mag Coucke zich nog niet bemoeien met de transfers van paars-wit, maar doet hij dat ook effectief?

De toekomstige baas van de Brusselaars geeft aan dat die speculaties over zijn inmenging pure larie is. "Beslissingen die honderd procent door het huidige bestuur genomen worden. We hebben contractueel dingen afgesproken. Opdat ze niet plots 100 miljoen euro schulden hebben en dat ze me geen 27 spelers geven van wie ik nog nooit gehoord heb", reageert hij in Het Laatste Nieuws.

Er wordt zelfs gewag gemaakt van zijn betrokkenheid in het transferdossier van Leander Dendoncker. "Komaan. Dat is wettelijk verboden in deze overnameperiode. Oké er zijn contractuele afspraken gemaakt. Ze moeten mij straks geen club overlaten met 100 miljoen euro schulden en 27 spelers die ik niet ken, maar zij zijn verantwoordelijk om een zo goed mogelijk team samen te stellen", besluit Coucke.