Heeft Club Brugge toptransfer gedaan? Motivatie van een wereldtopper

Heeft Club Brugge toptransfer gedaan? "Motivatie van een wereldtopper"

11-01-2018 21:30
4

Club Brugge verraste deze winter vriend en vijand door Vladimir Gabulov te halen. Die 34-jarige Rus speelde nog nooit in het buitenland, maar moet nu meteen de nummer één worden. Sport/Voetbalmagazine contacteerde fysiotherapeut Stijn Vandenbroucke, die nog met hem werkte.

Vandenbroucke, nu aan de slag bij Feyenoord, kent Gabulov van bij Anzji. Daar speelde hij van 2011 tot 2013. Vooral onder trainer Guus Hiddink beleefde hij absolute hoogdagen.

"Vladimir heeft de motivatie van een wereldtopper. Hij geldt net als Samuel Eto’o, Willian, Dimitri Payet en Mbark Boussoufa als op en top prof. Hij staat garant voor stabiliteit. Daarom ook had Hiddink een grenzeloos vertrouwen in hem als sluitpost. In bijzonder moeilijke omstandigheden speelde Vladimir er een heel verdienstelijke eerste seizoenshelft. Straks zal je tussen de palen één brok vastberadenheid en een leider aantreffen. Ik hoop voor hem dat hij volgende zomer in eigen land het WK mag meemaken."

Ook op persoonlijk vlak kan Vandenbroucke niets negatiefs zeggen over Gabulov. "Hij was de eerste die me de normen en waarden van het grote Rusland bijbracht. Op die manier vond ik zelf mijn weg binnen het team. Vladimir fungeerde als de brug tussen de Russen en de buitenlanders. Een echte topkerel, want hij maakte nooit een onderscheid."