'Hij moet zich focussen op zijn job bij Anderlecht en hier het seizoen uitdoen'

'Hij moet zich focussen op zijn job bij Anderlecht en hier het seizoen uitdoen'

11-01-2018 19:38
2

De kans is steeds kleiner dat Leander Dendoncker het seizoen uitdoet bij RSC Anderlecht. De middenvelder aast op een vertrek. Maar als het van Hein Vanhaezebrouck afhangt, blijft Dendoncker gewoon bij paars-wit.

De entourage van Dendoncker zou aansturen op een vertrek bij Anderlecht. Niet naar de zin van Vanhaezebrouck. "Ik denk dat Leander zich nu het best focust op zijn job en gewoon het seizoen uitdoet bij Anderlecht. Dan zullen de kansen om te vertrekken veel groter zijn", klinkt het bij Sporza.

Onder andere West Ham United zou Dendoncker nu toch al graag aantrekken. Maar een vertrek vindt Vanhaezebrouck geen goede keuze. "Nu zullen er wel een paar ploegen geïnteresseerd zijn, maar als hij op dit niveau voortdoet, zullen er in juli veel mooiere clubs aankloppen", zegt hij.

WK en de titel
Ook Herman Van Holsbeeck hoopt dat Dendoncker gewoon blijft.  "Voor hem zou blijven geen slechte oplossing zijn, voor ons zou het de beste oplossing zijn. Als je het kleine kansje op de titel nog wil waarmaken, dan moet je Dendoncker op Anderlecht houden."

Toch sluit de manager van paars-wit een vertrek niet uit. "Hij heeft afgelopen zomer aangegeven dat hij wil vertrekken. Als een Engelse club een waanzinnig bedrag op tafel legt is alles mogelijk. Anderzijds heeft hij nu wel nog 6 maanden om zijn kansen gaaf te houden op het WK", klinkt het.