Analist ziet Club Brugge goede zaak doen: Zij betaalden veel te veel

Analist ziet Club Brugge goede zaak doen: "Zij betaalden veel te veel"

11-01-2018 16:00
14

Laurens De Bock heeft na vijf jaar Club Brugge verlaten voor een avontuur bij het Engelse Leeds United. De traditieclub plukte de overbodige linksachter weg uit het Jan Breydelstadion. Bij Blauw-Zwart paste hij niet meer in de plannen van Ivan Leko.

Peter Vandenbempt werd door BBC Radio Leeds opgebeld om zijn licht te laten schijnen over De Bock. De radioman was gematigd positief. "Los van dat is hij wel een veelzijdige linksachter of linkerflankspeler. Technisch is hij niet de meest begaafde, maar hij heeft karakter. Hij is fysiek sterk en kan de lijn afgaan, is stevig in de duels en heeft een stevige tackle. Soms is hij wel wat impulsief."

Hoeveel Club exact ontving voor zijn linksachter is niet duidelijk, maar Vandenbempt hoopt dat het niet te veel was. "Als Leeds meer dan 3 miljoen euro heeft betaald, zou ik zeggen dat ze te veel betaald hebben. Maar ik weet dat in Engeland transfersommen iets anders werken dan wij in België gewoon zijn. Ik weet niet hoeveel hij gekost heeft, maar heel duur kan De Bock niet geweest zijn."