Vanderhaeghe haalt loftrompet boven: Hij is de herontdekking van de stage

Vanderhaeghe haalt loftrompet boven: "Hij is de herontdekking van de stage"

11-01-2018 14:45
6

Er was afgelopen zomer heel wat te doen omtrent de misgelopen transfer van Thomas Foket naar Atalanta Bergamo. Toen kwam aan het licht dat de Rode Duivel een hartafwijking had. Zoveel maanden én een operatie later is de rechtsbuiten stilaan aan het toegroeien naar zijn beste vorm.

Foket is ondertussen al een tweetal maanden terug beschikbaar, maar meteen een basisplaats afdwingen zat er niet meteen in. "Ik wil meegaan in het verhaal dat Thomas wil spelen, maar dan moet je je wel tonen. De eerste kans die hij kreeg in de bekermatch tegen Kortrijk, was minder, maar tegen Charleroi was het wel goed", reageert Yves Vanderhaeghe in Het Nieuwsblad.

Momenteel vertoeft AA Gent op stage in het Spaanse Olivia, en daar doet Foket het uitstekend. "Ook nu heeft hij zich getoond. Je ziet dat het voetbal terugkeert, dat Thomas de juiste beslissingen neemt en passes geeft. Die kwaliteiten zijn er en die komen op een bepaald moment terug", gaat de Gent-coach verder.

Een herontdekking
Meer nog: Yves Vanderhaeghe ziet stilaan weer de allerbeste Foket. "En wat mij betreft was de stage voor Thomas Foket een herontdekking. Hij mag eind september dan wel al groen licht gekregen hebben na zijn hartoperatie, maar het is niet omdat je lichamelijk in orde bent, dat je scherp bent. Dat zien we nu wel", besluit hij.