Club rijgt records aaneen, ook 'penaltyrecord' RSCA moet eraan geloven

Club rijgt records aaneen, ook 'penaltyrecord' RSCA moet eraan geloven

11-01-2018 12:17
13

Club Brugge is bezig aan een bijzonder goed seizoen. Het staat stevig aan de leiding en lijkt vrijwel onklopbaar. Zeker in eigen huis, waar het records blijft breken. Ook het penaltyrecord lijkt Club Brugge dit seizoen te gaan pakken.

We zijn 21 speeldagen ver in de Belgische competitie. Daarin kreeg Club Brugge ook al negen strafschoppen. Geen enkele keer liep het fout af. Ruud Vormer scoorde er vijf, Jelle Vossen vier. Met die negen strafschoppen heeft het er dit seizoen ook al meer gekregen dan eerste achtervolgers Zulte Waregem en Antwerp.

Sterker nog, het heeft bijna zes meer strafschoppen gescoord dan het algemene gemiddelde (3,31) en al acht(!) meer dan Anderlecht, dat er slechts eentje kon scoren. Zo berekende Sport/Voetbalmagazine.

Die honderd procent afwerking is op zijn minstens opmerkelijk te noemen. Slechts twee ploegen kwamen sinds de start van het Play-Offsysteem, in 2009/10, in de buurt. Vorig seizoen zette KVO er negen van de tien gekregen strafschoppen om. In 2015/2016 scoorde Gent tien keer op elf gekregen strafschoppen. Club moet dus nog twee keer scoren om het record qua percentage omgezette strafschoppen te verbeteren.

Anderlecht de strafschopkampioen
Het record qua aantal gekregen strafschoppen heeft Club Brugge echter nog niet beet. De Bruggelingen moeten er de komende negen speeldagen nog minstens vier krijgen om het aantal van Anderlecht te evenaren. In het seizoen 2012/2013 kreeg Anderlecht er toen maar liefst dertien. Zes daarvan werden er gescoord.