Vanderhaeghe vloekt en haalt opgelucht adem

Vanderhaeghe vloekt en haalt opgelucht adem

11-01-2018 07:03
2

Yves Vanderhaeghe stoomt KAA Gent momenteel klaar voor het tweede deel van de competitie. Toch vlot het op stage niet altijd zoals de trainer wil. Dat heeft onder meer te maken met de blessures van Moses Simon en Stefan Mitrovic.

Tijdens de eerste oefenmatch van het nieuwe jaar viel Simon geblesseerd uit. Gelukkig kwam de Nigeriaan en zonder breuk aan zijn enkel van af, maar hij ligt wel een tijdje in de lappenmand. Ik denk dat we hem een tijdje kwijt zijn”, aldus Vanderhaeghe in Het Nieuwsblad.

De afwezigheid van Simon komt ongepast. "We hebben een brede kern, maar voor Simon heb ik niet echt een alternatief. Daarom heb ik Dejaegere op zijn positie geprobeerd. We kunnen met twee spitsen spelen, maar ook dan hebben we niet echt de mensen die de flanken kunnen doen", stelt Vanderhaeghe.

De trainer van KAA Gent dreigde ook Stefan Mitrovic kwijt te spelen, maar uiteindelijk blijft de verdediger toch. Hij geraakte bij Saint-Etienne niet door zijn medische keuring. Vanderhaeghe ziet dat voor hem als een geluk bij een ongeluk. "Ik heb wel gevloekt toen Mitrovic vertrok, maar uiteindelijk is hij hier nog. Hij heeft al gezegd dat hij zich al beter voelt. Als hij klaar geraakt, moet ik niet veel veranderen", laat Vanderhaeghe weten.

Lees ookOFFICIEEL: AA Gent legt nieuwe aanvaller vast tot medio 2021