'Standard leurt met dure speler, Anderlecht en Club Brugge bedanken (voorlopig)'

'Standard leurt met dure speler, Anderlecht en Club Brugge bedanken (voorlopig)'

11-01-2018 06:45
3

Bij Standard is er blijkbaar geen plaats meer voor Alexander Scholz. De Rouches willen volgens Sportwereld hun voormalige kapitein verkopen. De krant meent dat Standard hem heeft aangeboden bij Anderlecht en Club Brugge, maar de concurrentie hapt niet toe. Tenminste voorlopig niet.

Bij Standard heeft Scholz nog een contract voor 1,5 seizoen, maar door de ontwikkeling van Christian Luyindama past 25-jarige de Deen niet meer in de Luikse plannen. Daarbij weegt het salaris van Scholz op de loonlast van Standard. De Rouches hebben hem daarom in de etalage gezet.

In Luik klinkt het dat Anderlecht Scholz wil. Dat verhaal wordt in Brussel ontkend. De manager van Scholz was deze week in La Manga, waar Anderlecht op stage is, maar kreeg daar van het bestuur van Anderlecht te horen dat Scholz geen optie is. Hein Vanhaezebrouck kan hem geen speeltijd garanderen.

Kennis van toen
Ivan Leko zou wel gecharmeerd zijn door Scholz. De twee kennen elkaar nog van bij Lokeren, maar Club Brugge gaat de verdediger niet deze winter naar het Jan Breydelstadion halen. Een zomertransfer is volgens de krant wel een optie.

Uit Frankrijk was er interesse van Bordeaux in Scholz, maar de staartploeg uit de Ligue 1 trok met Paul Baysse (Malaga) ondertussen al een andere verdediger aan.