Beerschot Wilrijk boekt nieuwe zege, Tubeke gaat voor de bijl

10-01-2018 22:25

Beerschot Wilrijk heeft woensdagavond met 0-2 gewonnen in het Koning Boudewijnstadion tegen Tubeke. De Ratten wonnen dankzij doelpunten van Jimmy De Jonghe en Hernan Losada.

De bezoekers namen vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen. Beerschot-spits Hoffer kwam twee keer dreigen, maar stuitte telkens op Tubeke-doelman Defourny. Halfweg de eerste helft kwam Beerschot op voorsprong. De Jonghe pakte uit met een fenomenaal afstandschot dat in de winkelhaak belandde. Amper enkele minuten later stond de 0-2 al op het scorebord.

Losada krulde het leer tegen de deklat, maar verdediger Prychynenko was er als de kippen bij om de score te verdubbelen. Tijdens het tweede bedrijf vertikte Beerschot om de score uit te diepen. Tubeke kon de aansluitingstreffer nog maken via Videmont, maar kwam niet meer verder. Beerschot Wilrijk rukt met deze drie extra punten op naar de derde plaats en strijdt nog mee om de tweede periodetitel.