KV Mechelen worstelt zich met veel moeite langs Duitse derdeklasser

10-01-2018 16:09
1

KV Mechelen heeft zichzelf een kleine opsteker bezorgd door het Duitse VfL Osnabrück te verslaan tijdens de eerste van twee oefenmatchen. In Spanje werd het 2-1 voor Malinwa.

Doelpunten bleven in de eerste helft uit en ook na rust bleef het toch driekwart van de partij 0-0. In minuut 67 was waren het de Duitsers die op voorsprong kwamen. Nadat een vrije trap de paal raakte, was Felix Agu het meest attent in de rebound. Mechelen moest met een jonge ploeg gaan achtervolgen tegen de nummer 15 uit de 3. Bundesliga.

De situatie leek nog moeilijker te worden toen Osnabrück nauwelijks drie minuten na de openingsgoal een penalty kreeg. Doelman Anthony Moris wist de strafschop te keren en zo een verdubbeling van de achterstand te voorkomen. Dit was een cruciale save, want nadien boog KVM de match helemaal om. Maxime De Bie nam de 1-1 voor zijn rekening, waarna Hassane Bandé ongeveer tien minuten voor het einde de 2-1 op het scorebord zette.

KV Mechelen, de voorlaatste uit onze Jupiler Pro League, gaf de zege vervolgens niet meer uit handen. Zo kon de selectie nog eens wat vertrouwen tanken. Tijd om lang stil te staan bij deze overwinning was er niet, want om 16u15 treden de meer ervaren spelers als aan tegen de Duitse tweedeklasser Ingolstadt.