'Gent heeft genoeg gezien en schotelt opvallende tester langdurig contract voor'

'Gent heeft genoeg gezien en schotelt opvallende tester langdurig contract voor'

10-01-2018 14:15
5

Rangelo Janga heeft de technische staf van AA Gent weten te overtuigen. De aanvaller uit Curaçao kreeg de kans om zich te bewijzen op de winterstage van de Oost-Vlamingen. Dat resulteert nu in een contract, weet Het Laatste Nieuws.

Volgens HLN tekende de 25-jarige Janga reeds een overeenkomst voor drieënhalf jaar bij de Buffalo's. Hij moet in de Ghelamco Arena de concurrentie aangaan met Mamadou Sylla en Roman Yaremchuk. Janga kan de voorbije jaren alvast indrukwekkende statistieken voorleggen, maar aangezien hij die voornamelijk in kleinere competities behaalde, achtte Yves Vanderhaeghe een proefperiode in Spanje noodzakelijk.

Daar heeft de targetman van 1,92 meter dus indruk gemaakt. Janga kende zijn gehele opleiding in Nederland, waar hij pas in het seizoen 2015-2016 helemaal ontplofte. Bij FC Dordrecht, in de Nederlandse Tweede Klasse, kwam hij tot 21 goals. Dat leverde hem een transfer op naar het Slowaakse AS Trencin. Bij die topclub zette hij vorig seizoen veertien keer de netten bol. Deze jaargang zit Janga aan hetzelfde aantal, weliswaar enkel na de heenronde.