Lokeren legt Spanjaarden vuur aan de schenen, maar verliest na spektakelpot

10-01-2018 13:25
1

Sporting Lokeren profiteerde van haar stage in Spanje om een oefenwedstrijd af te werken tegen een lokale club. Elche CF, het huidige nummer vier uit de Segunda Division, bleek na een doelpuntenkermis te sterk: 3-4.

Beide ploegen begonnen als een wervelwind aan de partij, wat na tien minuten resulteerde in een openingstreffer. Javi Flores trapte de Spaanse Tweedeklasser op voorsprong. Lokeren reageerde echter gevat. Nadat Julian Michel Guus Hupperts afzonderde voor doel, faalde die laatste niet: 1-1. Dat was dan weer buiten Flores gerekend. De Spanjaard bezorgde Elche opnieuw een positieve marge.

Daarmee zat de eerste helft er nog lang niet op. Eerst werkte Steve De Ridder de gelijkmaker binnen na een assist van Hupperts. Vlak voor het rustsignaal klom Elche echter voor de derde keer op voorsprong. Flores completeerde zijn hattrick.

Na de pauze toonde Lokeren opnieuw ruggengraat: met een droge knal hing Ari Skulason de bordjes op 3-3. De IJslander zat nadien blijkbaar even met zijn hoofd in de wolken, want tien minuten voor affluiten speelde hij te kort terug. Bij Elche was men er als de kippen bij om dat foutje af te straffen: 3-4. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.