'Liverpool wil trouwe Serie A-uitblinker overtuigen van winterse transfer'

'Liverpool wil trouwe Serie A-uitblinker overtuigen van winterse transfer'

10-01-2018 09:00

Liverpool wil in de winterse transferperiode een poging wagen om Serie A-uitblinker Alejandro Gomez naar de Premier League te halen. Voor de uitblinker van Atalanta is het een van de laatste kansen om nog een toptransfer te maken.

Ondanks dat Gomez, spelend als schaduwspits, in februari al zijn dertigste verjaardag viert, verkeert hij in de vorm van zijn leven. In Italië scoort hij erop los en is hij van onschatbare waarde voor Atalanta. Daarmee heeft hij zich in de kijker gespeeld bij Liverpool, de huidige nummer vier van Engeland. Dat meldt Tuttosport woensdag. 

Gomez speelt sinds de zomer van 2014 bij Atalanta en sinds afgelopen seizoen speelt de Argetijnse aanvaller de sterren van de hemel. Dit seizoen is hij met zeven doelpunten en acht assists in alle competities opnieuw belangrijk voor de club uit Bergamo. Afgelopen zomer verlengde hij zijn contract in Italië tot en met 2022.

Gomez wil zijn club in principe trouw blijven, maar Liverpool is overtuigd om hem op andere gedachten te kunnen brengen. Jurgen Klopp wil Gomez met een belletje paaien om vervolgens verdere stappen te kunnen zetten.