'Belgische topclub wil verrassen met de komst van Depoitre'

'Belgische topclub wil verrassen met de komst van Depoitre'

10-01-2018 08:30
27

Laurent Depoitre verliet vorig jaar AA Gent voor FC Porto, maar daar kon hij het niet waarmaken. Dit seizoen speelt de Rode Duivel voor de Engelse promovendus Huddersfield Town. Daar vlot het beter voor de bonkige spits, toch behoort een terugkeer naar de Belgische velden tot de mogelijkheden.

In Sport/Voetbalmagazine liet Herman Van Holsbeeck optekenen dat hij polste bij Depoitre. De Rode Duivel doet het momenteel uitstekend in de Premier League, maar voor een terugkeer naar de Jupiler Pro League staat hij zeker open. Toch wordt het bijzonder lastig voor de Brusselaars, want de Engelsen willen hun spits niet voor een appel en een ei laten vertrekken.

De loopbaan van Depoitre is toch wel opmerkelijk te noemen. Na vele jaren in de lagere klassen – hij speelde onder meer bij Eendracht Aalst – promoveerde de aanvaller in 2013 met KV Oostende naar de hoogste klasse. Daar maakte hij meteen indruk, waardoor hij een transfer naar AA Gent versierde. In de Ghelamco Arena behaalde Depoitre de landstitel én speelde hij Champions League.