Exit Van Holsbeeck? 'Zijn opvolger is klaar voor de job'

Exit Van Holsbeeck? 'Zijn opvolger is klaar voor de job'

10-01-2018 08:00
7

Op 1 maart dit jaar is het zover: dan neemt Marc Coucke de fakkel over van Roger Vanden Stock als voorzitter van RSC Anderlecht. Tot dan blijft Herman Van Holsbeeck sowieso de sportieve baas van de Brusselaars, maar wat nadien? Luc Devroe werd al genoemd als opvolger, hij reageert nu voor eerst écht op de geruchten.

Devroe spreekt in Het Laatste Nieuws duidelijke taal. "Over tien jaar moet ik het niet meer doen. Het is helemaal anders dan bij een subtopper, maar het schrikt mij niet af. Er is veel meer druk, belangstelling en media-aandacht, maar ik weet hoe er mee om te gaan. Of ik probeer dat toch te doen. (lacht) Bij een topclub sta je in het oog van de storm, het is 'part of the job'."

Door zijn ervaring en verleden bij Club Brugge leerde hij de klappen van de zweep kennen. "Ik ben geen 38 meer, hé. En ik heb het al meegemaakt. Je weet dat het een ander leven en een andere benadering is. Er wordt anders naar je gekeken. Als het daar crisis is, zoals dat bij ons was of is, dan staat het kot in brand", gaat hij verder.

Eind februari
Indien Devroe de overstap maakt, zal kind aan huis Van Holsbeeck plaats moeten ruimen. "Wie zegt er dat Herman stopt? Bij mijn weten heeft hij de intentie om door te gaan tot 2020. Hij heeft me alleszins niet gebeld om te vragen of ik zijn job wil doen. Eind februari zal alles duidelijk worden", besluit Devroe