Sa Pinto hint naar versterkingen: We hebben geen tijd te verliezen

Sa Pinto hint naar versterkingen: "We hebben geen tijd te verliezen"

10-01-2018 07:45
5

Standard Luik bereidt zich in het Spaanse Marbella voor op het verdere verloop van de competitie en de beker. De Rouches hopen alsnog in Play-Off 1 te eindigen en op zijn minst de bekerfinale te spelen. De Luikenaars hielden zich op de transfermarkt tot dusver gedeisd, maar Ricardo Sa Pinto wil dat graag anders zien.

De Portugese leermeester werd tijdens de oefenpartij tegen Düsseldorf al na vijf minuten de tribunes ingestuurd. Sa Pinto was bijzonder ontstemd, na de wedstrijd sprak hij duidelijke taal. "We kunnen geen tijd meer verliezen, er is versterking nodig", valt de Standard-coach uit de lucht in Het Laatste Nieuws.

Sa Pinto weet zelfs wat voor mensen hij wil zien komen. "Het is belangrijk dat ze zo snel mogelijk komen, liefst begin volgende week al. Dat ze zich kunnen aanpassen, dat ik ermee aan de slag kan. Liefst een middenvelder en een aanvaller - meer 'power' - die ook onmiddellijk inzetbaar zijn", gaat de Portugees verder.

Mentaliteit én ervaring
"Jongens met de juiste mentaliteit, met kwaliteit én met ervaring. Kijk: ik wil het beste voor de ploeg. Daarom dat ik ook niet wil dat er spelers vertrekken. Ik kan echt niemand verliezen op dit moment. We willen Standard sterker maken, niet verzwakken", besluit Sa Pinto.