Mannaert legt uit waarom Club Brugge met Gaboelov een nieuwe doelman kocht

Mannaert legt uit waarom Club Brugge met Gaboelov een nieuwe doelman kocht

09-01-2018 20:15
1

De transfer van Vladimir Gaboelov naar Club Brugge kwam als een donderslag bij heldere hemel. Niemand die verwachtte dat Blauw-Zwart een nieuwe doelman zou aantrekken. CEO Vincent Mannaert legde aan Sport/Voetbalmagazine uit hoe Club bij Gaboelov uitkwam.

"Het is eigenlijk doordat Ethan Horvath aangaf uitgeleend te willen worden en Ludovic Butelle zelf zei dat hij elders voor twee en een half jaar aan betere voorwaarden kon tekenen, dat alles in een stroomversnelling terechtkwam", aldus Mannaert. Uiteindelijk kwam Club uit bij de Rus Vladimir Gaboelov, een vijfvoudig international die het EK van 2008 meemaakte.

"We volgden hem en via het analyseprogramma wyscout zagen we voldoende. Met onze scouting was er in Rusland een uitgebreid gesprek. We checkten uitvoerig zijn referenties. En onze keeperstrainer Tomislav Rogic werkte bij Zenit en kent de Russische competitie heel goed. Met hem en hoofdtrainer Ivan Leko hadden we ook een goed gesprek", vervolgde de CEO van Club.

De nieuwe Russische doelman zal sowieso onder de lat staan na de winterstop. "Gaboelov wordt de nummer één", bevestigde Mannaert. "Ethan Horvath en Guillaume Hubert zullen onder elkaar uitmaken wie nummer twee en/of drie wordt. Van Vladimir verwachten we regelmaat, rust én persoonlijkheid."