Pleidooi van Standard helpt niet, Agbo krijgt een voorwaardelijke schorsing

Pleidooi van Standard helpt niet, Agbo krijgt een voorwaardelijke schorsing

09-01-2018 16:38
2

Standard zal één speeldag geen beroep kunnen doen op Uche Agbo. Tenminste als de speler zich in de toekomst nog eens misdraagt. Dat besliste de Geschillencommissie dinsdag. Agbo kreeg tegen KV Kotrijk rood en had het daarna aan de stok met de fans van de thuisclub. Eerder op dinsdag probeerden de Rouches nog de volledige vrijspraak te krijgen voor hun speler.

Na zijn rode kaart tegen Kortrijk maakte Agbo duidelijk dat hij niet akkoord was met zijn uitsluiting. Aan de rand van het veld ging het ook mis met de fans van KV Kortrijk. De speler van Standard toonde zijn middelvinger. Standard beweerde later dat er vanuit de tribunes racistische geluiden klonken. In het verslag van de scheidsrechter werd over dat laatste niks gezegd. 

Pleidooi van Standard
Standard ging voor de volledige vrijspraak. "Standard wil deze zaak aanwenden om het thema racisme in het Belgisch voetbal aan te pakken. De KBVB heeft een programma aan de problematiek gewijd, maar dat wordt niet in de praktijk omgezet. De KBVB moet via zijn disciplinaire kamers het signaal uitzenden dat racisme niet geaccepteerd wordt in een voetbalstadion”, noteerde Het Laatste Nieuws uit de mond van de advocaat van Standard.

Standard kreeg slechts half gelijk. Agbo krijgt een voorwaardelijke schorsing van één speeldag. Krijgt hij voor 16 januari van volgend jaar nog eens rood, dan heeft hij er minimum een speeldag schorsing bij.