Pleidooi van Standard helpt niet, Agbo krijgt een voorwaardelijke schorsing

Pleidooi van Standard helpt niet, Agbo krijgt een voorwaardelijke schorsing

dinsdag 9 januari 2018 om 16:38

Standard zal één speeldag geen beroep kunnen doen op Uche Agbo. Tenminste als de speler zich in de toekomst nog eens misdraagt. Dat besliste de Geschillencommissie dinsdag. Agbo kreeg tegen KV Kotrijk rood en had het daarna aan de stok met de fans van de thuisclub. Eerder op dinsdag probeerden de Rouches nog de volledige vrijspraak te krijgen voor hun speler.

Na zijn rode kaart tegen Kortrijk maakte Agbo duidelijk dat hij niet akkoord was met zijn uitsluiting. Aan de rand van het veld ging het ook mis met de fans van KV Kortrijk. De speler van Standard toonde zijn middelvinger. Standard beweerde later dat er vanuit de tribunes racistische geluiden klonken. In het verslag van de scheidsrechter werd over dat laatste niks gezegd. 

Pleidooi van Standard
Standard ging voor de volledige vrijspraak. "Standard wil deze zaak aanwenden om het thema racisme in het Belgisch voetbal aan te pakken. De KBVB heeft een programma aan de problematiek gewijd, maar dat wordt niet in de praktijk omgezet. De KBVB moet via zijn disciplinaire kamers het signaal uitzenden dat racisme niet geaccepteerd wordt in een voetbalstadion”, noteerde Het Laatste Nieuws uit de mond van de advocaat van Standard.

Standard kreeg slechts half gelijk. Agbo krijgt een voorwaardelijke schorsing van één speeldag. Krijgt hij voor 16 januari van volgend jaar nog eens rood, dan heeft hij er minimum een speeldag schorsing bij. 

Poll

Is de schorsing terecht?

(159 stemmen)

Plaats een reactie

Toca +19433
dinsdag 9 januari 2018 om 16:44
Met uitstel? dus geen schorsing?
Vind ik leuk
Drekovic +6373
dinsdag 9 januari 2018 om 17:07
Das zeker ,waar speelt die denkt ge (en die voelen zich nog altijd benadeeld)
Vind ik leuk
VeeDeeVee +8236
dinsdag 9 januari 2018 om 17:11
Die mag niet klagen, lijkt me.
Vind ik leuk
Bart1999 +1368
dinsdag 9 januari 2018 om 20:13
Wat moet je een speler geven die onterecht rood krijgt, en nadien door een bende westvlaamse debielen wordt bekogeld met bier en met een middelvinger reageert op 50 middelvingers ? Zijn er trouwens al supporters van Kortrijk vervolgd of hoeft dat niet ?
Vind ik leuk
Drekovic +6373
woensdag 10 januari 2018 om 00:14
Zoals we gewoonlijk bij Standard worden de rollen omgedraaid . Zij maken de fouten , beginnen nog wat te reclameren krijgen kaarten en gaan op hun arrogante manier het publiek wat uitdagen ,ze krijgen een belachelijke lichte straf ( andere spelers krijgen hier 3 weken + 1 voorwaardelijk voor ) dan gaan ze in beroep en zijn ze nog ontevreden .
Was onze voorzitter van KBVB gene Waal ?
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Pleidooi van Standard helpt niet, Agbo krijgt een voorwaardelijke schorsing