Buitenkansje voor de JPL-clubs: 'Gentenaar dringt aan op speelkansen'

Buitenkansje voor de JPL-clubs: 'Gentenaar dringt aan op speelkansen'

Gepubliceerd: dinsdag 9 januari 2018 om 14:45di 09-01-2018 om 14:45

AA Gent heeft sinds de komst van Yves Vanderhaeghe een hele metamorfose ondergaan. De Buffalo’s staan na een sterke reeks op een knappe vijfde plaats. De nieuwbakken Gent-coach roteert echter een pak minder dan zijn voorganger Hein Vanhaezebrouck, en dat zorgt ervoor dat sommige spelers minder in actie komen. Eén van hen aast op een vertrek.

Louis Verstraete speelde onder Yves Vanderhaeghe maar zelden mee. Na de wedstrijd in Oostende – waarin hij scoorde – ging het bergaf voor de jonge middenvelder. "Kort daarna heb ik een operatie gehad aan mijn sinussen. Het herstel heeft iets langer geduurd dan normaal, waardoor ik een kleine maand out was", opent hij in Het Laatste Nieuws.

Vorig seizoen schitterde de 18-jarige Verstraete met zijn team nog op Wembley tegen Tottenham. "Daarom ben ik ook met bepaalde verwachtingen aan dit seizoen begonnen. Op dit moment is het te weinig. Ik heb stappen gezet en wil dat ook graag tonen. Er is nog niks concreet, maar een uitleenbeurt is een mogelijkheid. Ik wil spelen in een eerste ploeg van een zeker niveau."

Komende dagen
Toch wil de centrale middenvelder niet te hart van stapel lopen. "Ik doe hier nog altijd mijn best om het beste van mezelf te tonen", aldus Verstraete. "Ik doe gewoon mijn ding, ik zie dan wel wat er gebeurt de komende dagen", doelt hij toch op wat actie.

Poll

Kan Verstraete een versterking zijn voor de andere Belgische club?

(462 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws