Anderlecht heeft Belgen nodig, komen deze kandidaten in aanmerking?

Anderlecht heeft Belgen nodig, komen deze kandidaten in aanmerking?

09-01-2018 12:45
6

Het gerucht dat Kevin Oris gepolst is door Anderlecht werd afgedaan als larie, maar de regerend kampioen heeft wel degelijk Belgische spelers nodig. Zeker met het oog op volgend seizoen: Sels en Bruno worden gehuurd, Deschacht stopt mogelijk en Dendoncker denkt aan een transfer. Boeckx, Kums, Gerkens en Najar blijven zo over, maar krijgen ze één van de volgende Belgische metzegellen?

Landry Dimata
Dimata scheerde vorig seizoen nog hoge toppen bij KV Oostende, maar bij het Duitse Wolfsburg is hij vooral een luxe-invaller. Manager Didier Frenay weet echter dat Dimata enkel weg mag als Wolfsburg nog een spits haalt. Dat is nog niet gebeurd. Ook AA Gent zou interesse hebben.

Chancel Mbemba
Hij heeft eigenlijk de Congolese nationaliteit, maar door zijn opleiding in België geldt hij als voetbalbelg. Hij wordt ook al gelinkt aan Anderlecht, dat een vervanger moet vinden voor Kara Mbodj. Ook Celtic trekt aan zijn mouw.

Thomas Foket
Met Kenny Saief heeft Hein Vanhaezebrouck zijn linkerflank al weggehaald bij ex-club AA Gent, ook Foket lijkt daarom een logische transfer. Bij AA Gent heeft die nog een contract tot de zomer van 2019. Dennis Appiah is dit seizoen geen hoogvlieger op de rechterflank.

Vadis Odjidja
Hij maakte op vraag van Besnik Hasi de overstap van Legia Warschau naar Olympiakos en doet het daar lang niet slecht. Hij werd vorige zomer al genoemd bij Anderlecht én AA Gent, maar dat feestje ging niet door.

Senna Miangue
Deze linksvoetige verdediger wacht op zijn doorbraak in de Serie A, maar die komt er vooralsnog niet. Inter deed hem al van de hand en stuurde hem door naar Cagliari. Daar zit de twintigjarige Antwerpenaar ook nog maar aan negen wedstrijden.

Maxime Lestienne
Lestienne maakte ooit furore bij rivaal Club Brugge en liet ook klasseflitsen zien bij PSV. Bij Roebin Kazan zit hij echter op een zijspoor. De coach heeft al aangegeven dat hij mag vertrekken en de Belg is dan ook niet mee op stage. Kan hij de concurrentie op links verhogen?

Dedryck Boyata
Een speler die Anderlecht dit seizoen nog tegenkwam in de Champions League. Is een basisspeler in de Schotse competitie, maar die heeft de laatste jaren heel wat van zijn pluimen verloren. Heeft ook nog maar een contract tot volgend jaar bij Celtic.

Mehdi Carcela
Carcela is op een zijspoor beland bij Olympiakos, hij wordt gelinkt aan een terugkeer naar Standard. Anderlecht kan echter ook wat extra creativiteit vanop de flank gebruiken, zeker gezien Henry Onyekuru is uitgevallen.

Joris Kayembe
Deze linkspoot kan zowel voorin als op de linksachter spelen, maar voorlopig komt er van spelen weinig in huis. Bij FC Porto vergaloppeerde hij zich en speelde hij maar één keer mee. Typisch voorbeeld van een jongere die te vroeg voor het geld koos. Vooral een transfer voor volgende zomer, gezien hij bij Nantes momenteel sukkelt met de knie. Hij heeft er nog geen enkele match gespeeld.