Straf: '426 miljoen euro voor ex-spelers van Racing Genk'

Straf: '426 miljoen euro voor ex-spelers van Racing Genk'

09-01-2018 12:00
10

Het statistiekenbureau CIES heeft zoals elke transferperiode de waarde van spelers uit de grootste competities berekend. Wilfred Ndidi staat nu al bijzonder hoog. Hij zou al bijna zestig miljoen meer waard zijn sinds zijn vertrek uit Limburg.

Begin 2017 verliet Ndidi Racing Genk, de Nigeriaan leverde ongeveer achttien miljoen euro op. Een heel fraai bedrag voor Genk, maar Ndidi heeft bij Leicester City pas laten zien wat hij écht in zijn mars heeft. Hij heeft een absolute topper als N'Golo Kante doen vergeten en zou nu zelfs al 77 miljoen waard zijn. Hij staat daarmee op plaats 51 als het gaat om de meest waardevolle voetballers.

Ook in die top 100 staat Sergej Milinkovic-Savic, al kost hij 'maar' 58 miljoen euro. De middenvelder van Lazio Roma zou onder meer in de belangstelling staan van enkele clubs uit de Premier League. De meest waardevolle voetballer is Neymar, gevolgd door Lionel Messi en Harry Kane. Kevin De Bruyne staat op plaats zeven met 167 miljoen euro. Ook Kalidou Coulibaly en Thibaut Courtois (allebei 62 miljoen euro) worden enorm hoog ingeschat. 

Genk geeft zo vijf ex-spelers in de top, die samen meer dan 400 miljoen euro waard zijn. Daar wordt iemand als Leon Bailey dan nog niet bijgeteld, het echte cijfer is dus nog een pak hoger. Opvallend: de andere Belgische clubs hebben samen maar twee vertegenwoordiger. Romelu Lukaku staat op acht met een waarde van 164 miljoen euro. Ivan Perisic, ex-speler van Club Brugge, staat op plaats 85 met 58 miljoen euro.