'Sánchez-soap nadert ontknoping: 34 miljoen euro aan tekengeld ligt klaar'

'Sánchez-soap nadert ontknoping: 34 miljoen euro aan tekengeld ligt klaar'

09-01-2018 08:04
7

Het is niet meer de vraag óf, maar wannéér Alexis Sánchez de overstap maakt van Arsenal naar Manchester City. Diverse media melden dat gesprekken volop gaande zijn tussen beide clubs en de Chileense ster. 

The Guardian meldde maandag reeds dat City Sánchez (29) graag in januari wil overnemen. Er zal dan een transferbedrag van zo'n 35 miljoen euro worden betaald voor de Chileen. Een transfervrije overstap in de zomer behoort echter ook tot de mogelijkheden. 

Voor Sánchez ligt in het Etihad Stadium een contract ter waarde van vijftien miljoen euro per seizoen klaar. Maakt hij deze maand al de overstap, dan ontvangt hij van de koploper van de Premier League zo'n achttien miljoen euro aan tekengeld, weet onder meer Sky. 

Omdat de verbintenis van Sánchez afloopt, kan hij in juli gratis en voor niets naar Manchester verkassen. City heeft de spits toegezegd dat er in dat geval 34 miljoen euro (!) aan tekengeld voor hem klaarligt. Zijn jaarsalaris blijft onveranderd. Het Engelse The Independent stelt dat voor het einde van de week duidelijk wordt wat er gaat gebeuren met Sánchez.