'Van Holsbeeck zoekt geld, Teodorczyk moet weg bij Anderlecht'

'Van Holsbeeck zoekt geld, Teodorczyk moet weg bij Anderlecht'

09-01-2018 07:26
29

Het kan verkeren in het voetbal. Vorig seizoen was Lukasz Teodorczyk nog de grote man bij RSC Anderlecht. Nu moet hij volgens Het Nieuwsblad kost wat kost weg. De krant is duidelijk: Teo staat te koop.

Teodorczyk is nog maar een schim van de speler die hij begin vorig seizoen was. De Pool trapte dit seizoen amper drie ballen tegen de touwen. Toch weegt hij nog altijd evenveel op de loonlast van paars-wit. Hij heeft een jaarsalaris van 1,7 miljoen euro. Anderlecht wil daar liever zo snel mogelijk van af.

Daarnaast wil Anderlecht Teodorczyk dumpen, omdat het geld nodig heeft voor een nieuwe aanvaller. Het geld van Marc Coucke is er nog niet, dus moet Herman Van Holsbeeck creatief zijn. Hij moet ergens budget vinden. De verkoop van Teodorczyk is daarom bijna een must voor paars-wit.

Hoeveel nog waard?
Er rest nog één vraag, welke club is bereid om miljoenen te betalen voor een 26-jarige Pool die in de Jupiler Pro League al maanden niet meer kan overtuigen? Afgelopen zomer vroeg paars-wit naar verluidt nog vijftien tot miljoen euro voor zijn voormalige topschutter. Nu lijkt Anderlecht al blij te mogen zijn als het 4,75 miljoen euro kan vangen. Het bedrag dat het zelf aan Dinamo Kiev betaalde om Teodorczyk definitief over te nemen.

Indien Anderlecht 'snel rijk' wil worden kan het ook Leander Dendoncker van de hand doen. Voor hem is er meer dan gewone interesse uit de Premier League.