Mirallas als held ontvangen in Griekenland: Hij is de Messi van onze competitie

Mirallas als held ontvangen in Griekenland: "Hij is de Messi van onze competitie"

08-01-2018 23:30

Kevin Mirallas werd als een echte volkheld onthaald bij zijn aankomst in de Griekse hoofdstad Athene. De 30-jarige Rode Duivel verliet afgelopen weekend Everton en keerde terug naar zijn ex-club Olympiakos Piraeus, waar hij tussen 2010 en 2012 al aan de slag was.

De aanvaller scoorde 34 doelpunten in 71 wedstrijden voor de Griekse topclub en werd verkozen werd tot Speler van het Jaar in de Griekse Super League.  'Mirallas wordt echt vereerd als een god door de fans van Olympiacos. Ze houden van hem en hij beleefde hier zijn beste seizoenen", vertelde Giorgos Niokokyris, journalist bij to10.gr aan Sport/Voetbalmagazine.

"Hij liet hier in twee jaar tijd geweldige dingen zien en daarom is er zoveel te doen rond zijn terugkeer. Hij is als het ware de Messi van onze competitie. De fans hopen dat hij Olympiakos een nieuwe boost kan geven. De Premier League is een ander paar mouwen, maar de Griekse competitie moet voor hem een wandeling in het park zijn", besloot Niokokyris.

De Griekse recordkampioen staat momenteel derde in de Super League met een achterstand van twee punten op leiders AEK Athene en PAOK Saloniki. Olympiakos heeft wel nog een wedstrijd te goed.

Lees ook: Gekkenwerk! Griekse stormloop voor terugkeer van Mirallas bij Olympiakos