Wordt RSCA-speler titularis bij de Rode Duivels? Vanhaezebrouck gelooft van wel

Wordt RSCA-speler titularis bij de Rode Duivels? Vanhaezebrouck gelooft van wel

08-01-2018 18:17
5

RSC Anderlecht is al vaker leverancier van de Rode Duivels geweest. Tegenwoordig zien we het echter steeds minder dat RSCA-spelers het schoppen tot titularis bij onze nationale ploeg. Als het van Hein Vanhaezebrouck afhangt, komt daar verandering in.

De coach van Anderlecht gelooft dat Leander Dendoncker een grote toekomst voor zich heeft. Als middenvelder, maar ook vooral als verdediger. "Als Leander zich concentreert op de positie van verdediger, zullen er voor hem nog grotere poorten opengaan. Ik ben ervan overtuigd dat hij daar nog beter zal worden en dat hij met het oog op het WK zelfs een basisplaats kan versieren bij de Rode Duivels", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Vanhaezebrouck ziet amper concurrentie voor hem bij de Rode Duivels. "Want wees eerlijk: Alderweireld is momenteel out, Kompany is altijd geblesseerd en ­Vermaelen speelt nu wel, maar laat ons hout vasthouden. Vermaelen die maanden na ­elkaar voetbalt: niet evident."

Die positie in de verdediging is niet de favoriete plek van Dendoncker, al lijkt daar verandering in gekomen te zijn. "Vorig seizoen speelde hij daar misschien niet graag, maar nu wordt hij enthousiast. Vooral omdat we nu het spel willen opbouwen van achteruit en Leander daaraan wil bijdragen", besluit Vanhaezebrouck.