Vijftienjarige maakt indruk bij Racing Genk: 'Ik kon het eerst niet goed geloven'

Vijftienjarige maakt indruk bij Racing Genk: 'Ik kon het eerst niet goed geloven'

08-01-2018 17:52
2

Racing Genk vertrok met een ruime selectie van 32 spelers op stage naar het Spaanse Benidorm. Dat betekent dat enkele jongeren de kans krijgen om zich te bewijzen. De meest opvallende naam is ongetwijfeld die van Maarten Vandevoordt.

De vijftienjarige doelman maakt een geweldige indruk volgens Het Laatste Nieuws. "Het was Guy Martens die me vertelde dat ik mee moest naar Spanje.ik kon het eerst niet goed geloven", vertelde hij aan de krant. "Ik ben pas vijftien en dan al met de grote jongens op stage mogen. Hier zijn spelers bij die dubbel zo oud zijn."

"Het is iets waar ik echt trots op ben. Het is een beloning en een signaal dat ik goed bezig ben, maar het is ook een prikkel om nóg harder mijn best te doen. Ik probeer de juiste balans te vinden tussen genieten en zoveel mogelijk bij te leren", aldus Vandervoordt, wiens grote voorbeeld echter niet Thibaut Courtois is.

"Eigenlijk is Simon Mignolet mijn grote voorbeeld. Ik ben van Brustem afkomstig en ik woonde in dezelfde straat als Mignolet. Ik denk dat het normaal is dat ik dus opkeek naar hem, maar Courtois is natuurlijk ook een groot voorbeeld."