Borussia Dortmund laat legendarische Bolt stagelopen: Ik wil de beste zijn

Borussia Dortmund laat legendarische Bolt stagelopen: "Ik wil de beste zijn"

08-01-2018 15:50

In maart moet het gebeuren: Usain Bolt gaat meetrainen bij Borussia Dortmund. Dat heeft de Jamaicaanse topsprinter bevestigd aan The Daily Express.

Het is geen geheim dat Bolt droomt van een carrière als profvoetballer. In maart meldt hij zich bij Dortmund, waar hij dankzij sponsor Puma een periode mag meetrainen. "Als Dortmund zegt dat ik goed genoeg ben, blijf ik daar om hard te trainen. Ik wil de beste zijn", laat Bolt onomwonden weten.

De ambities van de 31-jarige Jamaicaan reiken echter verder dan Dortmund. Hij is groot fan van Manchester United. "Het is mijn grote droom om een contract te tekenen bij Manchester United", zegt Bolt. "Maar eerst Dortmund. Ik ben zenuwachtig. Dat ben ik niet snel, maar dit is wat anders. Dit is voetbal."

Bolt, goed voor acht gouden medailles op de Olympische Spelen, zette in augustus 2017 een punt achter zijn imposante loopbaan. Vervolgens nam hij contact op met Sir Alex Ferguson. "Ik heb hem gezegd dat hij een goed woordje voor me moet doen bij United. Hij heeft het me beloofd."