Gewezen Bundesliga-topper komt naar de JPL: De Messi van Burkina Faso

Gewezen Bundesliga-topper komt naar de JPL: "De Messi van Burkina Faso"

08-01-2018 15:00
3

Antwerp FC heeft 2017 afgesloten met een knappe vierde plaats in de klassering, de promovendus doet het verbazend genoeg sterk. Toch is Laszlo Bölöni niet geheel tevreden over de kern, daarom haalde The Great Old er snel nog vier nieuwe namen bij. Eén van hen is Jonathan Pitroipa, en die kan heel wat adelbrieven voorleggen.

De 31-jarige flankaanvaller speelde in het verleden onder Paul Put bij de nationale ploeg van Burkina Faso. "Hij is de beste speler met wie ik ooit werkte. Een van zijn strafste kwaliteiten is dat hij ook met de bal aan de voet enorm snel is. Maar hij is ook wendbaar, technisch onderlegd en enorm intelligent. Hij kan op eender welk moment een wedstrijd beslissen", is Put vol lof in Gazet van Antwerpen.

De gewezen trainer van Lokeren en Lierse SK twijfelt er niet aan dat Antwerp plezier zal beleven aan hem. "Hij is de Messi van Burkina Faso. Een levende legende. Tijdens die Africa Cup speelde ik hem uit als spits. Maar hij verkiest zelf de positie op de linkerflank. Het is een kerel die vernietigend kan uithalen als spits én als flankspeler. De rechterflank of de positie van nummer tien kan hij ook invullen."