Gewezen Bundesliga-topper komt naar de JPL: De Messi van Burkina Faso

  Gewezen Bundesliga-topper komt naar de JPL: "De Messi van Burkina Faso"

  Gepubliceerd: maandag 8 januari 2018 om 15:00ma 08-01-2018 om 15:00

  Antwerp FC heeft 2017 afgesloten met een knappe vierde plaats in de klassering, de promovendus doet het verbazend genoeg sterk. Toch is Laszlo Bölöni niet geheel tevreden over de kern, daarom haalde The Great Old er snel nog vier nieuwe namen bij. Eén van hen is Jonathan Pitroipa, en die kan heel wat adelbrieven voorleggen.

  De 31-jarige flankaanvaller speelde in het verleden onder Paul Put bij de nationale ploeg van Burkina Faso. "Hij is de beste speler met wie ik ooit werkte. Een van zijn strafste kwaliteiten is dat hij ook met de bal aan de voet enorm snel is. Maar hij is ook wendbaar, technisch onderlegd en enorm intelligent. Hij kan op eender welk moment een wedstrijd beslissen", is Put vol lof in Gazet van Antwerpen.

  De gewezen trainer van Lokeren en Lierse SK twijfelt er niet aan dat Antwerp plezier zal beleven aan hem. "Hij is de Messi van Burkina Faso. Een levende legende. Tijdens die Africa Cup speelde ik hem uit als spits. Maar hij verkiest zelf de positie op de linkerflank. Het is een kerel die vernietigend kan uithalen als spits én als flankspeler. De rechterflank of de positie van nummer tien kan hij ook invullen."

  Poll

  Kan hij Antwerp naar PO1 loodsen?

  (473 stemmen)

  Plaats een reactie

  VeeDeeVee +15921
  maandag 8 januari 2018 om 15:10
  Het is alvast een naam die als muziek in de oren klinkt. Destijds bij Hamburg was die fenomenaal, maar dat is al wat jaren geleden natuurlijk. Het zou niet de eerste vedette zijn (Quinten Fortune bij Tubeke, Victor Valdez bij Standard) die er niks meer van bakt.
  Vind ik leuk
  Mario_ +1704
  maandag 8 januari 2018 om 15:18
  Vraag is eerder of hij mee potten kan breken in PO1.
  Als hij dat niveau nog haalt, dan is dat een aanwinst voor de competitie. Helaas idd veel voorbeelden vergane glorie ... Capel, Prosinecki, Valdes, ....
  Laat ons hopen.
  Vind ik leuk
  VeeDeeVee +15921
  maandag 8 januari 2018 om 15:23
  Klopt! Er is altijd een reden waarom ze naar België komen hé..
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws