Trots Barça presenteert recordaankoop: 'Veel andere clubs hadden interesse'

Trots Barça presenteert recordaankoop: 'Veel andere clubs hadden interesse'

08-01-2018 14:35

Philippe Coutinho is maandag onder overweldigende belangstelling gepresenteerd bij FC Barcelona. De Braziliaanse recordaankoop werd welkom geheten door president Josep Maria Bartomeu.

De president bedankte Coutinho voor zijn rol in de transfer. "Zijn bereidheid en geduld zijn doorslaggevend geweest", aldus Bartomeu op de persconferentie. "Ik bedank hem dat hij er is, hij wilde echt heel graag naar Barcelona. Er waren veel andere clubs geïnteresseerd in Coutinho, maar hij wilde per se naar Barcelona om onder Valverde te spelen."

"We hebben een van de beste spelers ter wereld vastgelegd", vervolgt de preses. "Ik wil ook Liverpool bedanken. Dat zij naar ons wilden luisteren en aan tafel wilden gaan, was essentieel." Coutinho zelf hield het kort: "Het is een droom om hier te zijn. Ik hoop dat ik alle verwachtingen kan waarmaken op het veld."

Coutinho wordt maandag ook direct in Camp Nou voorgesteld aan de fans. Het duurt echter nog even voor de Braziliaan daadwerkelijk in actie kan komen. Bij de medische keuring bleek hij een blessure te hebben.