Vanhaezebrouck maakt zich zorgen om Onyekuru: Zijn knie kapot spelen

Vanhaezebrouck maakt zich zorgen om Onyekuru: "Zijn knie kapot spelen"

08-01-2018 14:15
12

Hein Vanhaezebrouck weet wat hij wil tijdens de wintermercato: een spits. Door de langdurige afwezigheid van Henry Onyekuru – die garant stond voor zijn doelpunten – beseft de leermeester van paars-wit dat er voorin een probleem schort. Momenteel vertoeft de Nigeriaan bij zijn moederclub Everton, maar mogelijk staat hij snel terug in Brussel.

"De zaak-Onyekuru blijft bizar. Henry kwam mij zelfs zeggen dat hij over twee weken weer fit kan zijn. Ja, hij kan voortdoen zonder operatie, maar dan riskeert hij zijn hele knie kapot te spelen en dat risico wil Anderlecht niet nemen. Ik begrijp dat de speler naar het WK wil, maar ikzelf en Anderlecht blijven erbij dat een operatie echt nodig is", reageert Vanhaezebrouck in Het Laatste Nieuws.

Volgens Vanhaezebrouck denkt de Engelse club toch maar beter eerst eens goed na over zijn goudhaantje. "Zij moeten samen met de speler beslissen, maar eens ze alle resultaten van de onderzoeken hebben gezien, zullen ze tot dezelfde conclusie komen. Als Onyekuru zijn knie kapot speelt, gooide Everton zijn miljoenen ook door ramen en deuren voor niets", besluit hij.