'Genk hoopt te profiteren van malaise en start de onderhandelingen'

'Genk hoopt te profiteren van malaise en start de onderhandelingen'

07-01-2018 23:19
5

KRC Genk kende dit seizoen al heel wat blessureleed. Vooral op het middenveld vielen er heel veel slachtoffers. De Limburgers willen zich daarom de komende weken versterken met een nieuwe middenvelder, mogelijk wordt dat Robin Lod.

Het was al een tijdje duidelijk dat Genk interesse toonde in Lod. Volgens het Griekse sdna zijn de Limburgers ondertussen aan het onderhandelen met Panathinaikos om de speler daar los te weken. Tot 15 januari wil Panathinaikos aanbiedingen voor de speler krijgen. Pas een week later neemt de club een definitieve beslissing.

Lod is 24-jarige Finse middenvelder. Eerder speelde hij in eigen land voor HJK Helsinki en VPS. Hij kwam tot nu toe ook al negentien keer uit voor het nationale elftal en scoorde daarin drie keer. Bij Panathinaikos scoorde hij dit seizoen in zestien matchen nog niet.

Slechte staat
De kans dat Panathinaikos mee gaat werken aan een transfer van Lod is trouwens groot. De Griekse club staat er financieel niet goed voor. Deze winter wil de club heel wat jongens laten gaan om er financieel weer bovenop te komen. De marktwaarde van Lod wordt op circa 1,5 miljoen euro geschat.