Dubbelslag Bale baat Real Madrid niet: achterstand op Barça naar 16 punten

07-01-2018 22:41
2

Real Madrid heeft opnieuw puntenverlies geleden in de Primera División. Het stugge Celta de Vigo hield de regerend landskampioen op een 2-2 gelijkspel.

Het moest uit de tenen komen bij Real Madrid, dat in Celta een meer dan lastige tegenstander trof. Niet voor niets speelden de Galiciërs dit seizoen al twee keer gelijk tegen FC Barcelona. Na 33 minuten kwam de thuisclub brutaal op voorsprong via Daniel Wass. De Deen stiffte de bal schitterend over de kansloze Keylor Navas.

De openingstreffer was het startschot voor een knotsgekke vijf minuten in het Estadio Municipal de Balaidos, met een hoofdrol voor Gareth Bale. De Welshman maakte in de 36ste minuut de gelijkmaker en nog geen 120 seconden later was hij ook verantwoordelijk voor de 1-2, na een steekpass van Isco.

In de tweede helft bleef het gelijkop gaan. Celta dácht op gelijke hoogte te komen, maar de normaal zo zekere Iago Aspas miste vanaf de penaltystip. Dat Navas een paar meter voor zijn doel stond, zag de arbitrage over het hoofd. Toch viel de gelijkmaker alsnog. Maxi Gomez kopte tien minuten voor tijd de 2-2 binnen.

Door het nieuwe puntenverlies ziet Real Madrid de achterstand op koploper FC Barcelona, dat eerder op de zondag met 3-0 won van Levante, groeien naar liefst zestien punten. De nummer vier van de Primera División heeft wel één wedstrijd minder gespeeld.