VP Awards 2017: de beste spits uit de Jupiler Pro League

VP Awards 2017: de beste spits uit de Jupiler Pro League

08-01-2018 11:00
7

Tussen alle feestmaaltijden en knallende champagneflessen in deelt VoetbalPrimeur.be haar jaarlijkse VP Awards uit. Welke voetballers uit de Jupiler Pro League maakten in het eerste deel van het huidige seizoen de grootste sier? Jullie vellen het oordeel door te stemmen in de poll onderaan. We tackelen deze kwestie positie per positie, te beginnen van achteruit. In dit stuk: de beste spits van 2017.

Hassane Bandé (KV Mechelen)
Eerlijk is eerlijk: de sensatie van Malinwa rendeert beter als tweede aanvaller of vleugelspeler. Toch hoort hij in dit lijstje thuis vanwege zijn doelgerichtheid. De groeibriljant ontpopte zich vanuit het niets tot sterspeler dankzij zijn flukse dribbels. Die koppelt hij echter ook aan efficiëntie: acht keer zette Bandé de netten al bol. Als beloning verkast de Burkinees komende zomer naar Ajax.

Abdoulay Diaby (Club Brugge)
Net als Bandé is Diaby iemand die zijn beste niveau haalt in een tweespitsensysteem. Het dribbelvermogen van zijn collega uit Mechelen bezit hij niet, maar de Malinees kan rekenen op een verschroeiende versnelling. Eens de snelheidsduivel zijn tegenstanders afgeschud heeft, slaat hij toe met zijn precieze linkervoet.

Zinho Gano (Waasland-Beveren / KV Oostende)
Onze landgenoot startte als een komeet. Dat kon niet gezegd worden van Oostende, dat na een dramatische nul op vijftien dan maar besloot om in de buidel te tasten voor Gano. Die zette ook zijn KVO-carrière in met zijn handelsmerk: doelpunten maken. Na een akkefietje met zijn trainer verdween het jeugdproduct van Club Brugge, maar nog voor Kerstmis verzoende de spits zich met Adnan Custovic.

Isaac Kiese Thelin (Waasland-Beveren)
Het dode spoor bij RSC Anderlecht leidde de Zweed uiteindelijk naar de Freethiel. Onder de vleugels van Philippe Clement hervond Thelin zijn beste niveau. De targetman zit momenteel aan tien treffers, niemand doet beter. Zijn bloedvorm voerde hem opnieuw richting Zweedse nationale ploeg. In San Siro mocht Thelin invallen bij de historische eliminatie van Italië voor het WK in Rusland.

Wesley Moraes (Club Brugge)
De ideale partner voor sneltrein Diaby. Wesley kan teren op een indrukwekkend lichaam, waarmee hij zowat elke verdediger uit de Jupiler Pro League in de rug kan houden. Als aanspeelpunt speelt de Braziliaan een hoofdrol in het bewegingsvoetbal van Ivan Leko. Dat weerhoudt hem er overigens niet van zelf raak te treffen. Dat lukte hem nu zes keer.

Kaveh Rezaei (Sporting Charleroi)
Slechts één speler uit de Jupiler Pro League kan Thelin voorlopig evenaren qua doelpuntentotaal. Wie in augustus had voorspeld dat die persoon naar de naam van Rezaei zou luisteren, werd gek verklaard. De Iraniër sprak (spreekt, wordt zelfs gezegd) geen vijf woorden Frans of Engels, maar de voetbaltaal van Felice Mazzu blijkt universeel.

Orlando Sá (Standard Luik)
Portugal, Engeland, Israël, Cyprus, Polen, België … Wereldreiziger Sá heeft zowat de helft van Europa doorkruist, maar overal vervulde hij zijn job met verve: scoren. Telkens de Portugees toeslaat, levert dat Standard punten op. 11 in totaal zijn dat er nu al. Als de Rouches Play-Off 1 nog weten te halen, mogen ze een kaarsje branden voor hun afwerker.

Wie vind jij de beste spits van het eerste deel van het huidige seizoen? Breng hieronder je stem uit in de poll!