Lierse politie bevestigt: ''Supporters en agenten lichtgewond geraakt''

Lierse politie bevestigt: ''Supporters en agenten lichtgewond geraakt''

07-01-2018 19:34
1

In de Proximus League liep zaterdagavond de ontmoeting tussen Lierse SK en Beerschot-Wilrijk compleet uit de hand. De politie moest ingezet worden om de orde te herstellen op de tribunes, waar ongeregeldheden plaatsvonden. De politie van Lier heeft ook gereageerd op de gebeurtenissen.

Politiewoordvoerster Magalie Derboven laat aan Het Nieuwsblad weten dat er extra manschappen zijn ingezet. ''Het was een risicomatch, met inderdaad een aantal incidenten. Er was al versterking van de federale politie, maar tijdens de match zijn van hen en ook van de Antwerpse politie extra manschappen opgetrommeld.''

Op camerabeeld vanuit de catacomben was te zien hoe een furieuze Eric Roef, de voorzitter van Beerschot-Wilrijk, zijn boosheid uitte richting een medewerker van Lierse. Zo riep Roef dat er meisjes met brandwonden naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Derboven bevestigde dat er één supporter naar het ziekenhuis moest, al kon de politie geen duidelijkheid geven over de leeftijd.

Derboven onthulde verder dat er drie supporters ter plaatse zijn verzorgd door het Rode Kruis en dat er ook collega's van haar gewond zijn geraakt tijdens de opstootjes. ''Ook een agent werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Drie andere agenten raakten lichtgewond'', aldus de woordvoerster.

Actie
Tot slot gaf Derboven mee dat er snel actie zal worden ondernomen om de onruststokers, die onder andere met vuurwerk gooiden, op te sporen. ''Alles wordt wel opgenomen met camera’s. We gaan de beelden nu bekijken en dan wordt er actie ondernomen. Dan kunnen eventueel pv’s, arrestaties, enzovoort volgen. In de komende dagen willen we duidelijkheid krijgen.''