Messi leidt Barcelona naar eerste overwinning van 2018 en viert jubileum

Messi leidt Barcelona naar eerste overwinning van 2018 en viert jubileum

07-01-2018 18:28

FC Barcelona is 2018 goed gestart in de Primera División. Een zakelijke vertoning tegen laagvlieger Levante was zondag genoeg voor de drie punten: 3-0.

Groots was het niet wat Barcelona liet zien in de eerste competitiewedstrijd van 2018 in Camp Nou. Voor Lionel Messi en Andrés Iniesta was het duel met Levante echter op voorhand al memorabel: Messi speelde zijn 400ste wedstrijd voor Barça, terwijl Iniesta toe was aan optreden nummer 650.

De jubilerende Messi luisterde dat op met een snelle goal. Na twaalf minuten mikte hij de bal met links in de verre hoek. Het was zijn 365ste competitiegoal. Alleen Gerd Müller was ooit precies even vaak trefzeker in een van de vijf grote Europese competities (Spanje, Italië, Engeland, Frankrijk en Duitsland).

Luis Suarez maakte er niet veel later 2-0 van, waarna Barcelona de voet van het gaspedaal haalde. In de slotfase kreeg Paulinho het publiek nog één keer op de banken met de 3-0. Door de overwinning slaan de Catalanen een gat van negen punten op nummer Atlético Madrid.