Lierse kaatst de bal snel terug: ''Die club moet daar eens over nadenken''

Lierse kaatst de bal snel terug: ''Die club moet daar eens over nadenken''

07-01-2018 14:30
1

De match tussen Lierse SK en Beerschot-Wilrijk liep volledig uit de hand. De supporters gooiden met vuurpijlen naar elkaar en de onrust nam zo erg toe, dat de wedstrijd tijdelijk stil moest worden gelegd. Sinds het laatste fluitsignaal geven de clubs elkaar de schuld van de ongeregeldheden.

Marc Brys, de trainer van Beerschot-Wilrijk, trapte af door met de beschuldigende vinger naar Lierse te wijzen. Lierse-kapitein Frédéric Frans kaatste de bal direct terug. "Ik zag vooral vuurpijlen uit het vak van Beerschot komen. Dat hoort niet thuis in een stadion'', laat hij weten aan Sporza. Volgens Frans is het geen toeval dat de aanhang van Beerschot-Wilrijk betrokken is. "Het is al de 2e keer dit seizoen dat dit gebeurt met de Beerschot-supporters. Die club moet daar toch eens over nadenken."

Frans denkt tot slot niet dat het probleem bij 'zijn' supporters lag. "Als aanvoerder heb ik de boel proberen te kalmeren, maar de waarheid is dat die van Lierse heel kalm waren. Ik denk niet dat daar het probleem lag." Eric Roef, de voorzitter van de bezoekers, sprak overigens ook al zeer straffe taal over de incidenten. Volgens hem moesten er meisjes met brandwonden naar het ziekenhuis worden gebracht.