VP Awards 2017: de beste linksbuiten uit de Jupiler Pro League

VP Awards 2017: de beste linksbuiten uit de Jupiler Pro League

07-01-2018 11:00
1

Tussen alle feestmaaltijden en knallende champagneflessen in deelt VoetbalPrimeur.be haar jaarlijkse VP Awards uit. Welke voetballers uit de Jupiler Pro League maakten in het eerste deel van het huidige seizoen de grootste sier? Jullie vellen het oordeel door te stemmen in de poll onderaan. We tackelen deze kwestie positie per positie, te beginnen van achteruit. In dit stuk: de beste linksbuiten van 2017.

Amara Baby (Sporting Charleroi)
Laat de Senegalees niet op dreef komen, want dan valt hij simpelweg niet meer af te stoppen. Een oerkracht met een bovengemiddeld technisch vermogen. Baby maakt nu al sinds 2015 deel uit van de succesformule van Felice Mazzu. De winger wist in die periode tot vijftien competitietreffers te komen.

Emmanuel Dennis (Club Brugge)
Twee gezichten liet de aanvaller bewonderen. In het seizoensbegin ontpopte de zomeraankoop zich tot dé sensatie van de Jupiler Pro League. Onnavolgbare dribbels en diepgang koppelde Dennis aan dodelijke efficiënte. Na dat spectaculaire debuut viel de motor echter stil. Dennis verdween naar het achterplan, waardoor ook de vergelijking met José Izquierdo even de prullenmand in kon.

Anthony Limbombe (Club Brugge)
De tweede Bruggeling in dit lijstje. Onder Ivan Leko moest Limbombe zich een nieuwe rol aanmeten. In de 3-5-2 van de Kroaat bestrijkt het voormalige Genk-product de hele linkerflank. Dat doet hij met verve. Zijn grotere defensieve verantwoordelijkheid houdt Limbombe niet tegen offensief van waarde te zijn: vier goals, vijf assists.

Paul-José Mpoku (Standard Luik)
De grote terugkeer van de chouchou naar Sclessin pakte positief uit. Mpoku nam de Standard-groep meteen op sleeptouw, zowel op als naast het veld. Vanop de linkerflank voetbalt de Congolese international het best. Daar kan hij gevaar stichten met zijn uitmuntende traptechniek, door zelf te scoren of gevaarlijke voorzetten te trappen.

Henry Onyekuru (RSC Anderlecht)
In Brussel zagen ze Onyekuru vorig seizoen ontploffen bij KAS Eupen. De Nigeriaan werd dan ook een topprioriteit op de transfermarkt. Uiteindelijk slaagde Anderlecht in haar opzet. De vleugelaanvaller ontgoochelde niet. Bij gebrek aan een diepe spits in vorm nam Onyekuru de rol van doelpuntenmaker op zich. Domper op de feestvreugde: de Everton-huurling blesseerde zich zwaar net voor Nieuwjaar.

Moses Simon (AA Gent)
Een landgenoot van Onyekuru die opnieuw op het juiste spoor lijkt te zitten. Bij zijn entree in de Belgische competitie sloeg Simon iedereen met verstomming, maar vorig seizoen volgde de grote leegte. Yves Vanderhaeghe heeft de kwieke aanvaller er weer bovenop gebracht. De dribbels zijn weer snedig, de efficiëntie ligt weer hoog.

Wie vind jij de beste linksbuiten van het eerste deel van het huidige seizoen? Breng hieronder je stem uit in de poll!