'Allardyce wil meer na Tosun-deal: gewilde Fransman en Senegalees in beeld'

'Allardyce wil meer na Tosun-deal: gewilde Fransman en Senegalees in beeld'

07-01-2018 10:10

Everton trok deze maand al dertig miljoen euro uit voor Cenk Tosun, maar als het aan manager Sam Allardyce ligt, blijft het daar niet bij. De hoofdcoach van de club uit Liverpool wil nóg een spits aantrekken.

Volgens The Sun heeft Everton twee kandidaten op het oog: Diafra Sakho en Moussa Dembélé. Allardyce wilde Kevin Mirallas betrekken in een deal voor Sakho, maar de Rode Duivel koos voor een Grieks avontuur bij Olympiakos. De goede relatie van Big Sam met West Ham United-manager David Moyes moet een transfer van de Senegalees alsnog mogelijk maken.

Ondertussen houden The Toffees ook Dembélé in de gaten. De 21-jarige Fransman maakte vorig seizoen veel indruk bij Celtic met zeventien goals in 29 optredens. Deze jaargang staat de teller op vier treffers in dertien duels. Hij werd eerder gelinkt aan Brighton, dat echter schrok van de vraagprijs van ruim 22 miljoen euro.

Mocht Sakho of Dembélé de overstap maken naar Goodison Park, dan is de rol van Sandro Ramirez definitief uitgespeeld. De Spanjaard kwam geen moment uit de verf in de Premier League.