City stelt in tweede helft orde op zaken tegen Burnley, De Bruyne weer beslissend

06-01-2018 18:17
3

Manchester City heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde van de FA Cup. De motor van de ploeg van Pep Guardiola draaide in de tweede helft op volle toeren, wat resulteerde in een ruime 4-1 overwinning op Burnley.

Manchester City - Burnley 4-1
City begon stroef aan de wedstrijd. De bezoekers werden in het zadel geholpen door een gigantische fout van John Stones, die de bal volledig verkeerd raakte en daardoor Ashley Barnes de ideale mogelijkheid gaf om te scoren. Dat deed de spits ook: 0-1. De peptalk van Guardiola in de rust heeft geholpen, want in een kort tijdsbestek draaide City de wedstrijd volledig om. Sergio Agüero zorgde in de 56e minuut voor 1-1 en een minuut later ook voor de 2-1. Na de 3-1 van Leroy Sane was de wedstrijd gespeeld. Bernardo Silva maakte er in de 82e minuut ook nog 4-1 van. Invaller Kevin De Bruyne gaf de assists voor de laatste twee doelpunten.

Bolton - Huddersfield Town 1-2
Bij Huddersfield Town maakte Laurent Depoitre de negentig minuten vol. Hij zag hoe de Nederlander Rajiv van La Parra na rust de 0-1 maken. Een minuut later maakte Huddersfield er ook 0-2 van. Bolton kwam via Derik Osede terug in de wedstrijd, maar de ploeg van David Wagner hield stand en incasseerde niets meer.