Verdediger baalt: ''Ontgoocheld dat ik nog niet ben opgeroepen door Martinez''

Verdediger baalt: ''Ontgoocheld dat ik nog niet ben opgeroepen door Martinez''

06-01-2018 11:00
4

Sinds de loting is het grote aftellen richting het WK 2018 begonnen. Het wereldkampioenschap zal in juni van start gaan en de komende maanden zal er druk gespeculeerd worden over de selectie van Roberto Martinez. Nieuwe namen hopen nog dat hun droom werkelijkheid wordt.

Timothy Castagne is één van deze spelers. De voormalig Genkenaar had al op een uitnodiging gehoopt. ''Ik ben een beetje ontgoocheld dat ik nog niet ben opgeroepen'', uit de back van het Italiaanse Atalanta Bergamo zijn teleurstelling in La Capitale. Castagne weet echter ook dat hij de keuzes van Martinez moet respecteren. ''De bondscoach beslist. Als hij oordeelt dat ik niet klaar ben voor een selectie, dan moet ik dubbel zo hard werken om hem van gedachten te doen veranderen.''

Castagne heeft zijn droom echter nog niet opgeborgen. ''Uiteraard denk ik aan het WK. Het is de droom van iedereen speler om het shirt van zijn land te dragen. En nog meer als je land naar het WK mag.'' Bij een uitnodiging verwacht hij niet veel aan de bak te komen. ''Als je ziet hoe Meunier het doet.(lacht) Ik ga knokken om een plaats bij de 23 te bemachtigen'', vertelt hij zijn ambitie.

Onze 22-jarige landgenoot liet zich eerder deze week opmerken door zijn eerste treffer in Italiaanse dienst te maken. Hij deed daarmee Dries Mertens pijn. Mede dankzij zijn goal was Atalanta verrassend te sterk voor Napoli in de kwartfinale van de Coppa Italia.