OFFICIEEL: Nederlandse pitbull vindt onderdak in Duitsland

OFFICIEEL: Nederlandse pitbull vindt onderdak in Duitsland

05-01-2018 19:14
4

Nigel de Jong gaat aan de slag in de Bundesliga. De 33-jarige middenvelder heeft een contract voor een halfjaar getekend bij 1. FSV Mainz.

Dat heeft de Duitse club vrijdagavond bekendgemaakt. BILD meldde vrijdagmiddag al dat de transfer eraan zat te komen en even later komt de club zelf met de bevestiging. Vrijdag werd ook bekend dat het contract van De Jong bij Galatasaray is ontbonden. Bij de Turkse club kwam hij niet meer aan de bak. Opvallend is dat De Jong een korte verbintenis aangaat met Mainz: hij tekent slechts voor een halfjaar.

Afgelopen zomer werd de routinier ook gelinkt aan een terugkeer naar Ajax. Beide partijen hebben met elkaar gesproken, maar de Amsterdammers besloten om niet met De Jong in zee te gaan. De Jong speelde tot 2005 voor Ajax, waarna hij naar Hamburger SV verkaste.

Mainz staat momenteel vijftiende in de Bundesliga met slechts twee punten voorsprong op nummer zestien Werder Bremen. De Jong is de tweede ex-Ajacied die bij Mainz onder contract staat. Afgelopen zomer maakte Viktor Fischer de transfer van Middlesbrough naar de Bundesliga.