VP Awards 2017: de beste rechtsbuiten uit de Jupiler Pro League

VP Awards 2017: de beste rechtsbuiten uit de Jupiler Pro League

06-01-2018 20:30
3

Tussen alle feestmaaltijden en knallende champagneflessen in deelt VoetbalPrimeur.be haar jaarlijkse VP Awards uit. Welke voetballers uit de Jupiler Pro League maakten in het eerste deel van het huidige seizoen de grootste sier? Jullie vellen het oordeel door te stemmen in de poll onderaan. We tackelen deze kwestie positie per positie, te beginnen van achteruit. In dit stuk: de beste rechtsbuiten van 2017.

Aleksandar Boljevic (Waasland-Beveren)
Onder Philippe Clement (inmiddels trainer bij KRC Genk) ontplofte de Montenegrijn helemaal. Met zijn diepgang en dribbelvaardigheid maakte hij het menige linksback moeilijk voor de winterstop. Een rechtsbuiten van de oude stempel: eentje bij wie de schoenen besmeurd zijn met de kalk van de zijlijn en die zijn tegenstander liefst buitenom passeert.

Teddy Chevalier (KV Kortrijk)
Eigenlijk niet helemaal op zijn plaats in dit rijtje, want bij KVK acteert Chevalier als tweede spits. Aangezien ons elftal in 4-3-3 is opgesteld, stelt het woelwater zijn kandidatuur op de rechtsbuiten. De voorbije maanden was hij immers weer van goudwaarde voor de Kerels. Mede dankzij zijn negen doelpunten doen Glen De Boeck en co plots weer mee voor Play-Off 1.

Junior Edmilson (Standard Luik)
Ondanks zijn jeugd nu toch al enkele jaren één van de toppers onder de vleugelspelers. De zoon van Edmilson, die furore maakte bij Seraing, heeft alles van de moderne winger: snelheid, technisch vermogen, een strakke voorzet en scorend vermogen. Maar zijn coaches zijn pas écht fan omdat de dribbelkont ook nooit zijn verdedigende taak uit het oog verliest.

Samuel Kalu (AA Gent)
Zoals bij vele Gentenaars liep het stroef onder Hein Vanhaezebrouck, maar de komst van Yves Vanderhaeghe heeft Kalu bevrijd. De Nigeriaan dartelt weer zoals in zijn begindagen in de Ghelamco Arena. Bovendien droeg hij met vier treffers zijn steentje bij aan de Gentse revival. Samen met zijn maatje Moses Simon vormt de snelheidsduivel een gevreesd duo op de flanken.

Jonathan Legear (Sint-Truiden)
Een wedergeboorte op Stayen. De carrière van het enfant terrible leek dood en begraven, tot Jonas De Roeck zich met de zaken ging bemoeien. Onder zijn vleugels groeide Legear weer naar zijn beste niveau toe, wat onder meer resulteerde in een glansprestatie tegen ex-club RSC Anderlecht. De voormalige Rode Duivel profileert zich bovendien als leidersfiguur.

Dodi Lukebakio (Sporting Charleroi)
Nog iemand met een Anderlecht-verleden die indruk maakte de voorbije maanden. De uitleenbeurt bij Felice Mazzu doet Lukebakio duidelijk deugd. De succescoach heeft er, zowel op als naast het veld, discipline in geslepen. In ruil biedt onze landgenoot met Congolese roots de Carolo’s dat extra vleugje creativiteit aan.

Wie vind jij de beste rechtsbuiten van het eerste deel van het huidige seizoen? Breng hieronder je stem uit in de poll!