Komt er binnenkort een BeNeLeague? We moeten de juiste ingrepen doen

Komt er binnenkort een BeNeLeague? "We moeten de juiste ingrepen doen"

05-01-2018 08:15
33

De Jupiler Pro League draait op volle toeren, maar toch is er heel wat kritiek op het niveau op de Belgische velden. Ook op Europees vlak kunnen onze teams maar geen potten breken. Sommige clubleiders vinden dat de tijd rijp is om een BeNeLeague op te starten met onze Noorderburen.

AA Gent haalde de groepsfase van de Europa League, net als competitieleider Club Brugge. Anderlecht en Zulte Waregem konden ook al weinig presteren op het Europese toneel, tijd dus om eens grondig te bezinnen, zo vindt Bart Verhaeghe. "We hebben zeker nog een bestaansreden in het Europese voetbal", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

"Ik denk, eerlijk waar, dat we te weinig fier zijn op onze eigen competitie. Je hebt de échte top – Engeland, Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk – maar daaronder komen wij. Zeker weten. We spelen een moderner voetbal dan Nederland, de Scandinavische ploegen, Polen, zélfs Portugal", is de Club-voorzitter nog positief over het niveau in de Jupiler Pro League.

Al beseft de grote man van Blauw-Zwart dat er nog veel werk voor de boeg is. "Natuurlijk is er ruimte voor verbetering, maar da’s toch net positief? Er zit dus nog rek op. Ik ben niet wanhopig, niet negatief, niet pessimistisch over ons voetbal. Máár: we moeten wel de juiste ingrepen doen om dat waar te maken", doelt hij subtiel op een competitiehervorming (Lees: BeNeLeague).