'Coucke speelt meteen zijn rol, transfer van Saief is een bizarre constructie'

'Coucke speelt meteen zijn rol, transfer van Saief is een bizarre constructie'

05-01-2018 07:00
10

Het was donderdag het nieuws van de dag: Anderlecht plukt Kenny Saief weg bij AA Gent. Met de linkerflankspeler ziet Hein Vanhaezebrouck na Sven Kums en Matz Sels alweer een voormalig kampioenemaker naar het Astridpark komen. Bizar genoeg wordt de Amerikaan niet gekocht.

Volgens Het Laatste Nieuws huurt paars-wit Saief voor zes maanden met daarbovenop een aankoopoptie. Toch is het opmerkelijk genoeg niet echt een ‘optie’, want de lanskampioen is verplicht om hem aan het einde van het seizoen definitief over te nemen. Over welk bedrag het gaat is niet duidelijk, maar dergelijke constructie is zeer zeldzaam.

De reden is Marc Coucke. De nieuwe grote baas zal pas op 1 maart de fakkel overnemen van Roger Vanden Stock, pas vanaf dan mag hij zich officieel met de transfer en de werking van de club moeien. Tot die tijd mogen er volgens het dagblad amper wijzigingen gedaan worden aan de activa en passiva.

Creatief zijn
Wat wil dat nu eigenlijk zeggen? Concreet komt het erop neer dat de Brusselaars geen forse inspanningen kunnen doen voor inkomende transfers, tenzij er andere spelers vertrekken uit het Astridpark. Tot dan is het zaak om creatief om te springen met nieuwe spelers, zoals het geval is met Saief.